Hoppa till sidans innehåll

Reportage från tävlingar


Då var det åter tid för den årliga Endurotävlingen, Stångebroslaget, i Linköping 6-8 juli 2012. Denna tävling genomförs varje år och ingår i den så kallade Enduroklassikern. För att få klassikern måste tävlingarna; Stångebroslaget, Rännslättssloppet och Gotland Grand National köras under samma år. Men nu tillbaka till detta härliga sommarlopp. Det är många som planerar in sina semestrar för att hela familjen ska kunna följa med. Husvagnar och husbilar samsas om varandra med ungar och hundar. Den som har kört denna tävling flest år från FMCK Hässleholm har kört denna tävling 15 gånger. Tävlingen i sig har funnits i 22 år.

 

Inför varje start står alla motorcyklar uppställda och förarna är i nervös väntan på att få köra iväg. Speakern förvarnar ca 1 minut innan att snart smäller det. Precis innan start är det helt tyst, sen är det en pentylstubin som plötsligt säger ett ordentligt BOOM. Då startar ca 200-300 motorcyklar, vid varje start, på en gång och gasar iväg. Sen är tävlingen igång. Totalt är det ca 2000 förare som är fördelade i olika klasserna över hela helgen. Ni kan då tänka er hur många vi är som samlas på samma yta med alla familjer, vänner och åskådare.

 

Fredagen börjar med veteraner och klasserna 40-49 och 50-65 år. På lördagen var det klasserna 30-39 år och 15-29 år. På söndagen körde elit och dam. Totalt var det 9 st hässleholmare som fördelade sig i de olika klasserna. Så här placerade de sig i sina klasser: Anders Åkesson 12:a, Tonni Persson 18:de, Mats Johansson 102:a, Thomas Wiberg 164:a, Lars Blomberg 27:a, Pelle Blomberg 146:a, Jens Andersson 20:de, Felix Juhlin bröt. och Jörgen Reimer 226:a.

 

 

 

Text: Anja Åkesson

Redigering: Helena Johansson

Foto: Anja Åkesson

Det finns inget album kopplat till denna sida.


Nyheter


BANINFORMATION!
Här hittar du information om
bl.a banstatus inför träning.

Ha för vana att titta här innan träning.

Läs mer...

 


Följ Hovdalajakten live i webbradion och på nätet

Läs mer...


Sponsorhörnan


Hur blir jag sponsor till Hovdala jakten?

Läs här...


amoto

Postadress:
FMCK Hässleholm - Motorcykel och Snöskoter
Håkan Johansson, Vildparksvägen 13
28137 Hässleholm

Kontakt:
Tel: +46729994100, +46732630540
E-post: This is a mailto link

Se all info